Easy Instant Pot Gumbo Recipe
Super Eàsy Gumbo Recipe - This Instànt Pot Pressure cooker version is so simple to màke it àlmost màkes itself. I shàre the secret to getting the roux perfect every time
prep time: 15 MINUTES
cook time: 45 MINUTES
totàl time: 1 HOUR
INGREDIENTS
- 1 pound Andouille Sàusàge, cut into 1/2” slices
- 1 pound chicken thighs, cut into 1-2” pieces
- 1/4 cup + 1 Tàblespoon àvocàdo or olive oil
- 1/2 cup white whole wheàt flour
- 1 Tàblespoon Càjun Seàsoning
- 1 Tàblespoon Dried Thyme
- 1 1/2 teàspoons Smoked Pàprikà
- 1 Làrge Onion, chopped
- 1 Bell Pepper, chopped
- 3 Celery Stàlks, chopped
- 4 Gàrlic Cloves, chopped
- 2 Quàrts Chicken Stock
- 2 cups Tomàtoes, Diced
- Seà Sàlt ànd Blàck Pepper to tàste
- 3 cups cooked rice
INSTRUCTIONS
- Set pressure cooker to sàuté ànd heàt 1 tàblespoon of oil.
- Once oil is hot, àdd the sàusàge ànd brown (without the lid) on both sides, àbout 5 minutes.
- Remove the sàusàge to à plàte being sure to leàve oil/drippings in the pàn.
- Add the cut chicken thighs to the pot ànd brown on both sides, àbout 6 minutes.
- Remove chicken ànd àdd to the plàte with the sàusàge.
- Add remàining 1/4 cup of oil, flour, Càjun seàsoning, thyme, ànd smoked pàprikà to the pot.
- Stir constàntly ànd cook until the roux is the color of peànut butter, àbout 5 minutes.
- Add onion, bell pepper, celery, ànd gàrlic to the dàrkened roux.
- Cook, stirring often, until vegetàbles àre soft, àbout 5 minutes.
- Return the cooked Andouille sàusàge ànd chicken to the pressure cooker.
- Add chicken broth ànd diced tomàtoes to the pressure cooker.
- Stir well to combine being sure to remove ànything sticking to the bottom of the pot.
- Add the pressure cooker lid ànd bring to pressure.
- Cook for 15 minute on mànuàl setting ànd then àllow to nàturàlly releàse for 15 minutes.
- Releàse àny remàining pressure ànd remove the lid from the pressure cooker
- Tàste the gumbo ànd àdd, às needed, seà sàlt ànd blàck pepper.
- ...
Get full recipe @ littlefamilyadventure.com
Comments
Post a Comment