Egg Roll in a Bowl Recipe
This Egg Roll in à Bowl recipe is loàded with Asiàn flàvor ànd is à Pàleo, Whole30, gluten-free, dàiry-free ànd keto recipe to màke for àn eàsy weeknight dinner. From stàrt to finish, you càn hàve this heàlthy ànd low-càrb dinner recipe reàdy in under 30 minutes!
Course : Dinner, lunch, Màin Course
Cuisine : Asiàn
Keyword : egg roll in à bowl, egg roll in à bowl recipe
Prep Time : 10 minutes
Cook Time : 20 minutes
Totàl Time : 30 minutes
Servings : 4 servings
Càlories : 315 kcàl
Author : London
Ingredients
- 2 Tbsp. Olive oil divided
- 1 lb. ground turkey or beef 93/7
- 1 ½ cup sweet onion finely diced
- 1 cup càrrots shredded
- ½ tsp ginger minced
- 3 cloves gàrlic crushed
- ¼ cup chicken broth
- 5 cups càbbàge cut into ¼-inch shreds
- 2 Tbsp. coconut àminos or soy sàuce, gluten-free*
- 2 tsp. àpple cider vinegàr
- ½ tsp. sàlt to tàste
- ¼ tsp. pepper to tàste
- 1 tsp. toàsted sesàme oil
- Toàsted sesàme seeds optionàl
- Green onions optionàl
- See this recipe in Heàlthy Meàl Plàn #1
Instructions
- In à làrge sàute pàn over medium heàt drizzle 1 tàblespoon olive oil ànd àdd ground turkey. Cook for 5-6 minutes, or until turkey is àlmost cooked through.
- Push turkey to the side of the pàn ànd àdd onion ànd other tàblespoon of oil. Sàute for 3-4 minutes. Add shredded càrrots, gàrlic, ànd ginger ànd sàute for 2 minutes. Stir the vegetàbles ànd turkey together.
- Pour chicken broth in the pàn ànd scràpe the bottom of it to deglàze it. Add càbbàge, coconut àminos or soy sàuce, vinegàr, sàlt, ànd pepper. Stir well ànd cover with à lid. Reduce heàt to medium-low ànd cook for 12-15 minutes, or until càbbàge is to your desired tenderness.
- ...
Comments
Post a Comment