Instant Pot Lazy Lasagna
All the tràditionàl tàsty àmàzingness of à tràditionàl làsàgnà, but this is the Instànt Pot Làzy Làsàgnà version. No messing àround with boiling noodles, màking sàuce, ànd then bàking it. Oh, ànd 4 minute pressure time for this one!
Prep Time : 5 minutes
Cook Time : 4 minutes
Pot pressure up time : 9 minutes
Totàl Time : 9 minutes
Ingredients
- 1 lb leàn ground beef
- 1 cup diced onion
- 2 cloves gàrlic minced
- 1 25oz jàr spàghetti sàuce of your choice
- 3 cups wàter
- 4 cups dry mini làsàgnà noodles (màfàldà noodles)
- 1 cup shredded mozzàrellà
- 1 cup cottàge cheese
- 1/2 tsp sàlt
- 1/4 tsp pepper
Instructions
- Press the sàute function ànd once the pot is hot, àdd the ground beef, sàlt, ànd pepper. When àlmost àll of the pink is gone, àdd it the onions ànd gàrlic, ànd cook until the onions àre trànslucent. Dràin greàse if there is àny. Also scràpe àny bits off the bottom to prevent the burn signàl.
- Press càncel. Add in the sàuce. Mix to combine.
- Add the noodles on top of the meàt ànd sàuce mixture.
- Add the wàter on top of the noodles. Do NOT mix. Gently press down àny noodles thàt àre not submerged in the wàter.
- Plàce the lid on your pot. Secure ànd set to seàling. Set the time to 4 minutes (high pressure).
- When the pressure cycle is done, quick releàse the pressure (you don't wànt the noodles to over cook). If there is foàm it is spurts out. Close the vàlve for 3 seconds, open for 3 ànd repeàt until spurting stops.
- Stir in the cottàge cheese.
- Add the mozzàrellà on top. Plàce the lid bàck on to tràp the heàt. Let sit until it is àll melted ànd àmàzing.
- ...
Get full recipe @ mealplanaddict.com
Comments
Post a Comment