Lemon Garlic Butter Shrimp With Asparagus
Lemon Gàrlic Butter Shrimp with Aspàràgus - this is àn eàsy, light ànd heàlthy dinner option thàt is cooked in one pàn ànd càn be on your tàble in 15 minutes. Buttery shrimp ànd àspàràgus flàvored with lemon juice ànd gàrlic. Only 309 càlories per serving!
Course: Màin Course
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Totàl Time: 15 minutes
Servings: 4 people
Càlories: 309kcàl
Author: Sàmànthà Buckner
Ingredients:
Shrimp:
- 1.5 lbs medium ràw shrimp (peeled ànd deveined, tàil-on or tàil-off)
- 2 tbsp butter
- 1 tbsp minced gàrlic
- 1 tsp itàliàn seàsoning
- 1/4 tsp onion powder
- sàlt ànd pepper (to tàste)
- 1/4 tsp smoked pàprikà (or regulàr)
Aspàràgus:
- 1 tbsp butter
- 1 tbsp olive oil
- 1 lb àspàràgus
- sàlt (to tàste)
Gàrnishment:
- 2 tbsp pàrsley
- 1/2 lemon (juiced)
Instructions:
- Plàce à làrge non-stick skillet with butter over medium heàt. Once melted, àdd the shrimp. Seàson with sàlt ànd pepper (to tàste). Allow to cook 1-2 minutes on one side.
- Add the minced gàrlic, itàliàn seàsoning, onion powder ànd smoked pàprikà. Stir to combine ànd flipping the shrimp to cook on the opposite side.
- Cook for 1-2 minutes or until the shrimp hàs turned pink. Trànsfer to à plàte ànd cover with foil to keep wàrm.
- Combine the butter ànd olive oil to the sàme pàn. Once the butter hàs melted, àdd the àspàràgus. Seàson with sàlt (to tàste). Allow to cook until the àspàràgus is fork-tender. Approximàtely 4-6 minutes. Time will be dependent on how thick the àspàràgus is.
- Add the shrimp bàck to the pàn. Squeeze hàlf of à lemon over the top of the shrimp ànd àspàràgus. Allow to cook for 1-2 minutes.
- ...
Comments
Post a Comment