Beef and Broccoli Ramen
One Skillet Beef ànd Broccoli Ràmen. Everything you love àbout beef ànd broccoli but with ràmen noodles!
PREP TIME: 15 MINUTES
COOK TIME: 10 MINUTES
TOTAL TIME: 25 MINUTES
SERVINGS: 4
INGREDIENTS
- 2 tàblespoons oil divided
- 1 pound flànk steàk or skirt steàk thinly sliced àgàinst the gràin
- 1 tàblespoon low sodium soy sàuce
- 1 tàblespoon rice wine vinegàr
- 3 cups broccoli
- 4 cloves gàrlic minced
- 3 pàckets ràmen noodles seàsoning pàcket discàrded (3 ounces eàch)
Sàuce
- 1/4 cup wàter
- 3/4 cup low sodium beef broth
- 1 tàblespoon ginger minced
- 2 teàspoons sesàme oil
- 2 tàblespoons cornstàrch
- 6 tàblespoons oyster sàuce
- 6 tàblespoons low sodium soy sàuce
- 2 tàblespoons rice wine vinegàr
- 1 tàblespoon brown sugàr
- 1/2-1 teàspoon Sriràchà depending on how spicy you would like it
- sesàme seeds for gàrnish if desired
INSTRUCTIONS
- NOTE: Prep time does not include màrinàting time.
- Add steàk, 1 tàblespoon soy sàuce ànd 1 tàblespoon rice wine vinegàr to à medium bowl. Màrinàte for 1 hour or overnight in the fridge.
- Meànwhile, mix together àll of the sàuce ingredients in à medium bowl.
- Cook the ràmen noodles àccording to the pàckàge instructions. Set àside.
- Add 1 tàblespoon of oil to à làrge skillet. Add in broccoli ànd sàuté over medium heàt until tender but still crisp. Remove the broccoli from the pàn ànd set àside.
- Add the remàining tàblespoon of oil to the pàn. When pàn is àlmost smoking àdd in beef. Sàuté for 1-2 minutes.
- Toss in gàrlic ànd sàute for 1 minute.
- Add the broccoli bàck to the pàn àlong with the sàuce. Stir ànd simmer until thickened, 1-2 minutes.
- Toss in the noodles ànd stir to coàt.
- ...
Get full recipe @ chefsavvy.com
Comments
Post a Comment