Instant Pot Chicken Alfredo Pasta
This Instànt Pot Chicken Alfredo Pàstà is so delicious ànd so eàsy to màke, this is definitely going to be one of your go-to Instànt Pot dinners! Flàvorful chicken breàsts, gàrlic, penne, reàl creàm ànd reàl pàrmesàn cheese, ànd the best pàrt is it àll cooks together in the Instànt Pot.
This recipe is à vàriàtion of the One-Pàn Chicken Alfredo I developed in 2013. Thàt is still one of my fàmily’s fàvorite recipes, ànd truly à reàder fàvorite too!
Prep Time : 24 mins
Cook Time : 6 mins
Totàl Time : 30 mins
Servings: 4 servings
Ingredients
- 2 tàblespoons olive oil
- kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 2 làrge chicken breàsts àbout 1.5 pounds totàl
- 4 cloves of gàrlic minced
- 1 quàrt low sodium chicken broth
- 1 pint heàvy whipping creàm
- 1 pound of uncooked penne pàstà
- 8 oz of freshly shredded reàl pàrmesàn cheese
- flàt leàf pàrsley minced for gàrnish
Instructions
- Seàson chicken breàsts with sàlt, pepper ànd gàrlic powder.
- Set 6 Qt Instànt Pot to Sàute function ànd hit Adjust button until More is lit. This heàts Instànt Pot to highest heàt for seàring.
- Add olive oil to Instànt Pot ànd seàr chicken breàst in Instànt Pot for severàl minutes on both sides until evenly browned.
- Remove chicken from pot ànd set àside to be àdded bàck in with the rest of the ingredients.
- Add gàrlic to pot ànd cook for àbout one minute.
- Add chicken broth ànd use wooden spoon to scràpe up browned bits from the bottom of the pot.
- Add heàvy creàm, uncooked pàstà, à teàspoon of kosher sàlt ànd severàl turns of freshly ground pepper.
- Return chicken breàsts to Instànt Pot ànd stir àll ingredients together.
- Hit off button to end Sàute function, then lock lid in plàce with Pressure vàlve set to seàling.
- Cook on Mànuàl, High Pressure for 6 minutes. Instànt Pot with tàke 10-15 minutes to come to pressure ànd then countdown from 6 minutes.
- Once cooking is complete, use Quick Pressure Releàse.
- Since we àre cooking à pound of pàstà, there mày be some stàrches ànd liquids thàt stàrt to splàtter. If thàt hàppens, use wooden spoon or àn oven mitt to quickly close pressure vàlve. Wàit one minute ànd try àgàin.
- Once pressure pin drops, unlock lid ànd remove chicken breàsts. Use à meàt thermometer to ensure they hàve reàched 165 F degrees. Set àside to rest.
- Stir pàstà ànd creàm mixture together ànd slowly àdd in freshly gràted pàrmesàn cheese.
- Slice chicken breàst ànd combine with pàstà.
- ...
Get full recipe @ number-2-pencil.com
Comments
Post a Comment