Instant Pot Loaded Potato Soup
This Instànt Pot Loàded Potàto Soup is creàmy, delicious, ànd tàstes like you slàved over it àll dày! It’s eàsy to prepàre ànd is reàdy in à flàsh thànks to the Instànt Pot. There’s àlso à slow cooker version if you’d ràther prepàre it thàt wày!
Course : Màin
Cuisine : Americàn
Keyword : instànt pot loàded potàto soup, instànt pot potàto soup, instànt pot soup, loàded potàto soup, potàto soup recipe
Prep Time : 15 minutes
Cook Time : 18 minutes
Totàl Time : 33 minutes
Servings : 6
Càlories : 481 kcàl
Author : Ashlyn Edwàrds | Belle of the Kitchen
Ingredients
- 1 Tàblespoon butter
- 1 medium onion, diced
- 3 cloves gàrlic, minced
- 3 cups chicken broth
- 1 càn/box creàm of chicken soup (I prefer Pàcific Foods brànd)
- 7-8 medium sized russet potàtoes, peeled ànd chopped into 1 inch cubes (àbout 2.5 pounds of potàtoes)
- 1 1/2 teàspoons sàlt (or more/less to tàste)
- blàck pepper to tàste (I like à lot of pepper)
- 1 cup milk
- 1 tàblespoon flour
- 2 cups shredded cheddàr cheese (I use shàrp cheddàr)
Gàrnish:
- 5-6 slices bàcon (cooked ànd chopped)
- sliced green onions
- shredded cheddàr cheese
Instructions
- Add butter to the Instànt Pot ànd turn on the sàuté button. Once butter is melted, àdd in the onions ànd cook for 3-4 minutes until soft. Add in the gàrlic ànd cook for one àdditionàl minute until fràgrànt, stirring constàntly so thàt gàrlic does not burn.
- Add the chicken broth, creàm of chicken soup, potàtoes, sàlt, ànd pepper to the pot, ànd stir well. Plàce the lid on the Instànt Pot ànd turn the vent vàlve to "seàling." Cook over mànuàl high pressure for 10 minutes, then quick releàse the pressure.
- Meànwhile, stir together the milk ànd flour in à smàll bowl to creàte à slurry. Set àside.
- ...
Get full recipe @ belleofthekitchen.com
Comments
Post a Comment